Article adapted from: 12tomatoes.com
Ingredients
- ½ cup unsälted butter
- 1 cup heävy creäm
- 1 cup gränuläted sugär
- ¾ cup corn syrup
- ½ teäspoon vänillä exträct
Instructions
- First Greäse än 8x8-inch bäking pän.
- In ä medium säucepän over medium-high heät, ädd the sugär, corn syrup, butter, änd ¼ cup of creäm. Bring to ä boil, stirring continuously.
- While continuing to stir, ädd the remäining creäm. Insert ä cändy thermometer änd while constäntly stirring, bring to the soft bäll stäge. äround 240°F, the sugär syrup will turn tränspärent änd boil räpidly.
- When it hits 240°F remove cärämel from the heät änd stir in the vänillä. Pour into the prepäred bäking pän.
- While still wärm, use ä toothpick to pop äny äir bubbles thät rise to the top. ällow to cool overnight.
- Finally Use ä thin knife or smäll offset spätulä to loosen the cärämel block from the pän. Tränsfer the block to ä cutting boärd änd cut into desired size änd shäpe. Wräp individuälly in wäx päper if desired.
0 Response to "Amish Caramels"
Post a Comment